Zelfs als je alle adviezen letterlijk hebt gevolgd, kan niemand je nauwkeurig voorspellen hoe jouw huid zal verouderen door alleen maar naar je te kijken.

Hoe je verouderd ligt voor 20% vast in jouw DNA, 80% is beïnvloedbaar met lifestyle en een uniek huidverbeteringsprogramma afgestemd op jouw persoonlijke DNA code

Door inzicht te krijgen in je DNA, kun je de genetische risico’s van je huid bepalen en de juiste preventieve maatregelen nemen om de toekomst van je huid te verbeteren. Door de aanleg van je huid te begrijpen -vanuit DNA-perspectief-  zijn we in staat om een persoonlijk huidverbeteringsprogramma te maken, speciaal voor jou.

Als je de gezondheid van je huid wil optimaliseren, als je motivatie nodig hebt om de kwaliteit van je huid op lange termijn te behouden, of als je het gewoon makkelijker en realistischer vindt om je te concentreren op gebieden waar je huid genetisch zwakker is, dan is de SkinDNA-test het antwoord!

Deze gerichte benadering -i.p.v. een one-size-fits-all huidverzorging- helpt je uiteindelijk je huidverbeteringsprogramma te richten op de belangrijkste gebieden die belangrijk zijn voor de fysiologie van jouw huid.

De SkinDNA test is een geweldige manier om precies te leren hoe je jouw zorgen over huidveroudering kunt behandelen en zelfs om problemen op te sporen waarvan je je misschien niet meteen bewust was.

De SkinDNA test geeft je inzicht op de volgende gebieden:

Collageen afbraak

Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Wanneer je jong bent maakt je lichaam meer collageen aan dan het verliest. Na de leeftijd van ongeveer 40 jaar kan het collageenverlies versnellen. Wat leidt tot een achteruitgang van de huid-gezondheid en het uiterlijk van de huid. De SkinDNA test kan helpen bij het indentificeren of de productie van collageen in balans is of dat de afbraak van collageen sneller zal verlopen, wat kan resulteren in vroegtijdige verzakking van de huid.

Rimpelvorming/Glycatie

Glucose is de suiker die je lichaam gebruikt als belangrijkste brandstofbron. Als het niet goed wordt gemetaboliseerd, kan glucose zich binden aan de collageen- en elastinevezels van de huid, waardoor abnormale chemische bruggen worden gevormd die weefselbeschadiging veroorzaken. Dit proces, glycatie genaamd, zorgt ervoor dat de huid stijf en elastisch wordt. Glycatie vermindert ook het vermogen van de huid om te regenereren, wat leidt tot huidmoeheid, barsten, dunner worden, roodheid en onvermogen om zichzelf te herstellen.

Zonschade/Pigmentatie

UV-stralen van de zon zijn één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Iedere keer dat je huid wordt blootgesteld aan UV-licht, treedt huidschade op. Het effect van herhaalde zonschade veroorzaakt DNA-schade, aanhoudende ontstekingen en oxidatieve stress, die de gezondheid en het uiterlijk van de huid negatief beïnvloeden.

Vrije Radicale Schade

Vrije radicalen zijn een grote boosdoener in het verouderingsproces van de huid. Het zijn zeer reactieve, kortlevende moleculen die vrijwel elk molecuul in ons lichaam kunnen beschadigen, inclusief de belangrijke structuren in het grootste orgaan van het lichaam, de huid.

Huidgevoeligheid

Overmatige ontsteking is een van de meest voorkomende thema’s bij vroegtijdige huidveroudering. Hoewel het op korte termijn een nuttige reactie is, kan het een zeer schadelijke rol spelen als de ontsteking aanhoudt. De symptomen zijn vaak subtiel en omvatten gevoeligheid van de huid, roodheid en irritatie. Jouw genetische aanleg speelt een grote rol bij het bepalen van het aanbod of de over aanbieding van ontstekingsproductie. Hoofdvariaties getest in deze categorie kunnen tal van over-reactieve ontstekingsmechanismen identificeren die huidirritaties veroorzaken.

Goed om te weten

  • De prijs van de SkinDNA™ test is inclusief intake, wangslijmvliesafname, laboratorium onderzoekskosten, op maat uitgewerkt rapport met adviezen en een nabesprekingsconsult.
  • Een SkinDNA™ test hoef je slechts eenmalig uit te voeren en geeft je levenslange informatie. Je genen en DNA veranderen namelijk niet zomaar. Het is dus een eenmalige investering.
  • Je kunt een SkinDNA™ genetische test op iedere leeftijd laten uitvoeren. Het is nooit te laat om je te concentreren op de toekomstige gezondheid van je huid.
  • Jouw DNA is volledig veilig bij ons het bedrijf waar wij mee samenwerken. We volgen alle richtlijnen en het veiligheidsbeleid en ondersteunen de wetten die jouw privacy en genetische informatie beschermen.
  • Jouw monster kan nog tot maximaal zeven dagen na het verwerken van je speekselmonster door SkinDNA™ worden bewaard. Daarna wordt je DNA monster gegarandeerd vernietigd.
  • Je gegevens kunnen (alleen als jij hier toestemming voor geeft) toegevoegd worden aan de databank bank van SkinDNA™. Deze informatie wordt gebruikt om de onderzoekspopulatie te versterken. Je kunt tijdens de intake ook aangeven dit niet te willen, in dat geval worden de resultaten, nadat deze naar je zijn opgestuurd, vernietigd.

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

Wil jij ook een eenmalige SkinDNA™ test laten doen zodat jij ook levenslang preventief kunt inspelen op vroegtijdige huidveroudering of wil je nu eindelijk wel eens weten waar jouw huidprobleem vandaan komt? Plan dan een afspraak in of neem contact op voor meer informatie. Ik sta je graag te woord om je meer advies en uitleg te geven.