Een beetje appetijtelijk ouder worden met een gezonde huid. Daar ga ik voor. Géén botox en géén fillers. Wel de juiste producten en behandelingen die het eigen herstel- en vernieuwingsproces van het lichaam stimuleert.

Microneedling is zo’n behandeling.

Toen ik jaren geleden voor het eerst van microneedling hoorde vond ik het best eng. Gaatjes maken in de huid? Is dat wel goed? Het triggerde mij, dus besloot ik me erin te gaan verdiepen. Inmiddels ben ik mega fan van de Dermapen – microneedling en ben ik van mening dat iedere huid baat heeft bij minstens 1 à 2x per jaar een behandeling met de Dermapen.

Maar wat gebeurt er bij een behandeling?

Tijdens een Dermapen – microneedling behandeling worden er in korte tijd heel veel, microscopisch kleine, gaatjes in de huid gemaakt. Deze piepkleine gaatjes, die je met het blote oog niet ziet, zijn in ongeveer 7 minuten ook weer dicht. Bij het maken van de eerste gaatjes wordt direct het natuurlijke wondgenezingsproces geactiveerd. Kijk  maar wanneer je een wondje hebt hoe snel je lijf in actie komt om het bloeden te stoppen. En als je huid weer gaat helen hoe een mooi roze velletje er tevoorschijn komt. 

Dit herstellend vermogen van de huid daar maken we met microneedling handig gebruik van. Zo hebben we de mogelijkheid om meerdere huidproblemen tegelijkertijd te kunnen aanpakken.

Van fijne lijntjes, tot vergrote poriën en pigment problemen. En van rosacea & couperose tot littekens & acne. Elke huid heeft baat bij een Dermapen – microneedling behandeling. Ook wanneer er nog geen zichtbare problemen zijn. 

Non-negotiable – huidverzorging thuis

Dermapen – microneedling is een van de veiligste behandelingen in de salon. Met de grootste impact op het verbeteren van de huid. Maar zoals je bij het trainen voor een marathon je voeding aanpast, moet bij het behandelen van je huid met microneedling je huidverzorging thuis ook goed zijn. Indien nodig passen we de producten aan. Dit is niet onderhandelbaar en essentieel voor het behalen van maximaal resultaat zonder complicaties. 

Microneedling is samen met de juiste producten de eerste verdedigingslinie tegen lijntjes en rimpels. Je bent nooit te jong voor een Dermapen – microneedling behandeling. Maar ook wanneer de tijd zich laat zien op je huid, dan kan je met de Dermapen de geschiedenis van je huid herschrijven. Pigment, roodheid, rimpels en verslapping zijn prima aan te pakken met microneedling. 

Bij acne vermindert microneedling de ontstekingen drastisch. De hoornlaag reset zichzelf en onzuiverheden verminderen zichtbaar. De balans wordt hersteld en de huid kan zichzelf weer verdedigen tegen onzuiverheden.  

Zelfs de progressieve huidaandoening rosacea reageert fantastisch op microneedling. Het helpt de rosacea-symptomen te verminderen en de balans te herstellen. Heb je geen rosacea maar wel couperose? Ook dan is microneedling in te zetten voor verbetering. 

Naast deze specifieke huidproblemen verbetert microneedling het algehele huidbeeld. De huid wordt voller en de structuur fijner, grove poriën vervagen en de teint wordt helderder. De conditie van je huid verbetert zichtbaar. 

Vroeg beginnen met microneedling geeft je de beste kans om mooi en een beetje appetijtelijk ouder te worden. Maar op welke leeftijd je ook begint, je kunt het uiterlijk van je huid altijd verbeteren met behulp van Dermapen – microneedling.

Geef je huid het beste, maak hier jouw afspraak. 

Na de behandeling

Direct na de behandeling voelt je huid warm aan en zal je huid rood zijn. De eerste 12 tot 24 uur laat je je huid met rust. Niet reinigen, geen make-up en geen direct zonlicht. Koelen met ijs of kompressen is niet nodig, daarmee verstoor je het herstelproces. 

De dag na de behandeling mag je je huid behandelen met de geadviseerde producten. Gebruik geen producten met fruitzuren, vitamine A of retinol. Breng regelmatig (elke 2 tot 3 uur) de crème met SPF/zonfilter aan om je huid te beschermen tegen UV stralen. Als je wilt mag je de geadviseerde make-up aanbrengen. 

Na drie dagen start je met de huidroutine zoals geadviseerd. Producten met fruitzuren, vitamine A en retinol mogen nu ook weer gebruikt worden. Blijf de crème met SPF/zonfilter goed gebruiken.

De komende maanden bouwt je huid aan verbetering. Ondersteun je huid hierin door je te houden aan de huidroutine en de behandelingen te herhalen zoals geadviseerd. Direct na de behandeling ziet je huid egaler uit en voelt zachter. 

Dermapen – Microneedling is goed voor elke huid, maar bijzonder aan te raden bij

  • Liften en verstrakken van de huid
  • Reduceren rimpels en lijntjes
  • Verminderen pigmentverstoringen 
  • Verfijnen poriën en huidstructuur
  • Verminderen acne en acne littekens
  • Littekens verzachten 
  • Minimaliseren couperose en rosacea
  • De huid wordt gezonder en is beter in balans